Bacşişul de taxi, obligatoriu pe bon fiscal

Data publicării:
taxiuri

Soluţii există, spune ministrul Finanţelor. "(Aparatul, n.r.) Poate fi modificat în aşa fel încât să permită şi o astfel de tastare a bacşişului lăsat de client”, spune Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor.

Modificarea softului este însă o procedură de durată, ce nu va fi gata în câteva zile, până când intră în vigoare ordonanţa Guvernului.

Alexandru Griţac, directorul unei firme de case de marcat, spune care ar fi procedura: „Să modificăm softul, să primim avizarea de la Ministerul de Finanţe, după care fiecare taximetrist să vină la firma de unde a cumpărat aparatul şi să modifice acest soft”.

În plus, serviciul va costa câteva zeci de lei pentru fiecare maşină, iar cheltuielile companiilor de taxi ar putea fi recuperate tot de la client.

Costuri în plus, crescut tariful, noi suntem sub limita existenţei, avem 1,39 lei pe kilometru”, spune Georgică Tudor, taximetrist.

Iar un tarif mai mare ar aduce mai puţine comenzi, spun unii taximetrişti.

„De ce aş fi eu corect să bat tipsul pe care mi-l dă clientul? De unde ştiu ei (agenţii Antifraudă, n.r.) câţi bani am în buzunar? Ce, intru în maşină şi îmi trec banii pe caiet?”, spune un alt taximetrist.

Chiar dacă vor fi instalate noi aparate pe taxiuri care să poată elibera bon şi pentru bacşiş, clienţii nu cred că se va schimba situaţia actuală.

Bacşişul mediu lăsat de client la fiecare cursă este un leu. Legalizarea bacşişului şi trecerea acestuia pe bonul fiscal va aduce şi impozitarea cu 16%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri