Bonurile fiscale, o raritate în buticuri

Data publicării:
haos bonuri fiscale

De la 1 martie, magazinele care nu dau bonuri fiscale pot fi reclamate la un număr de telefon gratuit, pus la dispoziţie de Ministerul Finanţelor. Acest număr ar trebui să fie de asemenea afișat în loc vizibil în toate magazinele. Fiscul susţine chiar că, dacă nu primesc bon, cumpărătorii pot pleca cu produsul dorit fără să-l achite. Linia telefonică este deja funcţională.

Aţi sunat la linia telverde a Ministerului Finanţelor. Pentru sesizări privind refuzul de eliberare a bonului fiscal, apăsaţi tasta 1” - așa începe orice apel la 0800.800.085.

Comercianţii care nu dau bon fiscal riscă amenzi între 10.000 de lei şi 15.000 de lei şi suspendarea activităţii pentru cel puţin o lună.

Iar lipsa afișului informativ atrage după sine amenzi între două şi 4.000 de lei. Patronii de magazine spun că de cele mai multe ori, clienții sunt cei care nu ridică documentele fiscale.

Laurenţiu Gheorghe, patronul unui magazin: Este un procent de 10-20% care le şi ridică, deşi noi le emitem. O să facem un spaţiu expoziţional, o să afişăm și ceea ce ne comunică ANAF.

Toate bonurile fiscale emise dupa 2 februarie și pâna la 28 martie participă automat la o loterie organizată de Ministerul Finanţelor. Fondul de premiere, estimat la 10 milioane de lei, se va împărţi la numărul de câștigatori.

„Nu joc la nicio loterie, dar păstrez până acasă cel puţin şi apoi îl arunc.”, spune un cumpărător.

Ar trebui la fiecare magazin să facă o urnă şi omul scrie pe el şi bagă acolo.”, e de părere un alt cumpărător.

Prima extragere a loteriei bonurilor este programata pentru data de 13 aprilie. Doar bonurile cu o valoare cuprinsă între 1 leu și 999,99 lei participă la loterie.

Citiți și: Loteria bonurilor fiscale. S-a anunţat data primei extrageri

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri