Vânzarile de autoturisme diesel în Statele Unite aproape că nu mai există. Volksawgen e de vină pentru acest recul, în urma scandalului. În ianuarie s-au dat 222 de maşini pe motorină într-o ţară cu 320 de milioane de locuitori. 

Embed:

Şi nu e doar o lună, izloată. De fapt s-a consolidat o tendinţă. În ultimele trei luni ale anului trecut s-au vândut mai puţin de 2500 de bucăţi, cu o medie de 800 de maşini pe lună. La început de 2015 se dădeau aproape 500 de autoturisme pe motorină în Statele Unite.

Nu erau multe nici atunci la o piaţă atât de mare, dar acum practic nu mai există. Motorizarea diesel a fost popularizată în America drept compromisul ideal pentru un consum redus şi grijă pentru mediu.

În SUA, cele mai vândute modele diesel sunt camionetele și van-urile, spre deosebire de Europa unde sunt preferate Sedan-urile.

Datele WardsAuto.com arată în același timp că cererea pentru camionete diesel a rămas puternică în pofida scandalului Volkswagen. Astfel, producatorii auto au vândut 21.999 camionete diesel în luna ianuarie pe piața din SUA.

 

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!