CEC Bank măreşte la 30% avansul la creditele imobiliare şi scumpeşte împrumuturile din 9 mai

Data publicării:
cec bank

CEC este ultima bancă ce a anunțat o astfel de măsură. Băncile sunt prea puțin îngrijorate că, majorând avansul cerut la credite, vor rămâne cu disponibilități monetare neplasate în depozite aducătoare de dobânzi. Aceasta deoarece statul este unul dintre clienții lor siguri care nu le face probleme. Ministerul Finanțelor are planificate în 2016 împrumuturi interne cifrate la 50 miliarde de lei. Băncile au deci unde să își plaseze banii.

Prima dintre băncile româneşti care a anunţat creşterea avansului până la 35% pentru creditele ipotecare este BRD Groupe Societe Generale, pentru creditele în valoarea de până la 250.000 de euro, potrivit unei analize efectuate de către manager.ro.

BRD a anunţat şi o alternativă de împrumut, pentru creditele care depăşesc 250.000 de euro, pentru care nu se aplică darea în plată - în cazul acestora avansul solicitat de bancă fiind menţinut la pragul de 15%. În plus, BRD a eliminat varianta de împrumut în euro pentru creditele ipotecare.

Avansul pentru creditele ipotecare a fost de asemenea majorat de Alpha Bank, acesta ajungând la 30% pentru creditele în lei şi 40% pentru cele în euro, indiferent de suma împrumutată.

Raiffeisen Bank anunţase majorarea avansului pentru creditele ipotecare la 35% pentru împrumuturile în lei şi la 40% pentru cele în euro încă dinainte de promulgarea Legii dării în plată.

Valul creşterii avansului pentru creditele ipotecare a fost urmat şi de Bancpost - 33% pentru împrumuturi în lei, 43% pentru împrumuturi în valută, Garanţi Bank - avans de 40% pentru credite în euro, însă păstrează la 15% avansul pentru creditele ipotecare în lei și Intesa Sanpaolo Bank – 25%.

Legea dării în plată se va aplica din 13 mai, la 15 zile după publicarea în Monitorul Oficial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri