Călin Mitică, avere de 11 milioane de euro

Data publicării:
calin mitica

În 2011, omul de afaceri era plasat de revista Forbes printre milionarii României, cu o avere estimată la 11 milioane de euro. Potrivit jurnaliştilor, principala afacere din portofoliul lui Călin Mitică este Transferoviar Grup. La numai un an de la înfiinţare, Transferoviar Grup operează curse de persoane cu plecare de aici, din Gara Cluj-Napoca. De asemenea, compania transportă şi marfă. Potrivit revistei Forbes, în urmă cu trei ani, Transferoviar Grup manevră peste 2.500 de vagoane de marfă în fiecare lună.

Paza călătorilor care circulă cu trenurile lui Călin Mitică este asigurată de o firmă la care acesta este acţionar şi care funcţionează aici, unde sunt halele Remarul 16 Februarie. El este asociat cu Rusu Stoian, general în rezervă, fost şef al Miliţiei Cluj, dar şi primul şef al Serviciului de Protecţie Internă din cadrul Ministerului de Interne sau celebrul Doi şi'un Sfert.

Corupție la CFR. Un om de afaceri clujean și un fost director, reținuți de DNA

Din grupul Transferoviar face parte şi societatea Remarul 16 Februarie, care realizează reparaţii la vagoane şi locomotive. Firma, după nenumărate restructurări, a mai rămas cu 300 de angajaţi, pe care evenimentele din ultimele zile i-au făcut să se gandesca serios la viitorul lor. „Preocuparea este majoră şi evenimentele care se derulează în acest moment te fac să te simţi în nesiguranţă pentru că nu ştii cum va evolua situaţia, iar noi sperăm cu toţii că cei care astăzi sunt anchetaţi vor face dovadă nevinovăţiei”, a spus Valer Marian, lider sindicat.

Omul de afaceri Călin Mitică a avut o relaţie bună şi cu Biserica. Acesta a finanţat mai multe proiecte sociale din judeţul Cluj. În 2012, Arhiepiscopia Clujului Vadului şi Feleacului au oferit omului de afaceri distincţia Crucea Transilvaniei, considerată cea mai înalta distincţie pentru implicarea în comunitate şi pentru ajutorul dat bisericii. Călin Mitică ar fi finanţat cu mai multe sume de bani, construcţia acestui campus universitar teologic

Călin Mitică, alături de alţi doi parteneri de afaceri, este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, care urmă să corupă funcţionari publici cu funcţii de conducere din cadrul unor structuri subordonate CFR SA. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri