Cel mai important hotel de patru stele din sudul litoralului este de vânzare

Data publicării:
hotel lux

Considerat cândva un etalon al unităţilor de cazare de pe litoral, complexul turistic din Mangalia a fost primul hotel de patru stele deschis în staţiunile din sud. Vremurile de glorie de odinioară au apus, însă, o dată cu scăderea profiturilor, iar Camera de Comerţ a României a decis să-l vândă.

Activitatea economică lasă de dorit, mă refer ca venituri, ca flux de cetăţeni veniţi din afară, a dus la scăderea gradului de ocupare, s-a ajuns undeva la 25% medie pe an”, a explicat Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa.

Proprietarii estimează valoarea complexului la aproximativ patru milioane de euro. Agenţii imobiliari spun totuşi că acesta ar putea valora mai mult.

„Preţul pentru acest hotel este situat undeva între patru milioane şi cinci milioane cinci sute de mii de euro. Trebuie avut în vedere faptul că are o arhitectură unică. Merită să fie achiziţionat fie de un om de afaceri, fie de către o companie, iar în timp îşi vor amortiza sumele investite”, a afirmat Marius Coman, director agenţie imobiliară.

În 1993, atunci când a fost săpată fundaţia hotelului, muncitorii au descoperit ruinele cetăţii Callatis.Vestigiile arheologice sunt acum adăpostite în subsolul clădirii şi pot fi vizitate.

„A mai apărut un edificiu termal, o fântână, o piaţetă, ceea ce demonstrează că la sfârşitul sec. al VI-lea şi începutul sec. al VII-lea aici exista o intensă viaţă orăşenească”, a spus Sorin Colesniuc, cercetător ştiinţific la Muzeul Callatis Mangalia.

Complexul se întinde pe o suprafaţă de 8.700 de metri pătraţi, are un centru de afaceri, săli de conferinţe exterioare, restaurant, fast-food, piscină şi parcare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri