Concedieri istorice la Microsoft. 18.000 de locuri de muncă vor fi desfiinţate

Data publicării:
microsoft mediafax

 

Programul de concedieri, care vizează circa 14% din personalul Microsoft, ar urma să se încheie la sfârşitul lunii iunie a anului următor, a anunţat compania, potrivit Bloomberg.

Microsoft estimează costurile restructurării forţei de muncă la 1,1-1,6 miliarde de dolari.

Directorul general al Microsoft, Satya Nadella, încearcă să reorganizeze Microsoft pentru a concura cu rivali mai mici, care oferă software şi servicii online şi pe platforme mobile.

Nadella, în funcţie din februarie, când a preluat postul de la Steve Ballmer, trebuie să obţină economii anuale de 600 de milioane de dolari din tranzacţia cu Nokia, care a adăugat în aprilie 30.000 de angajaţi la personalul Microsoft, în prezent de 127.100.

„Microsoft trebuie să fie un gigant IT mai ager în următorii ani pentru a atinge echilibrul de creştere şi profitabilitate în privinţa iniţiativelor pe segmentele de cloud şi dispozitive mobile”, a declarat Daniel Ives, analist la FBR Capital Markets.

Microsoft a derulat în trecut restructurări de personal de mică amploare, printre care câteva sute de posturi la departamentul de publicitate şi vânzări în 2012, precum şi posturi de la marketing în acelaşi an.

Compania a operat o singură dată un program semnificativ de restructurare a personalului, implicând 5.800 de locuri de muncă în 2009, circa 5% din totalul angajaţilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri