Consiliul Concurenței a extins investigația pe piața masei lemnoase și a efectuat noi inspecții la sediile a șase companii

Data actualizării: Data publicării:
paduri taiate lemn 1

 

În acest sens, Consiliul Concurenței a inspectat companiile Holzindustrie Schweighofer, Egger România, Kronospan Sebeș, Silva Logistic Services, Alredia și Lacul Codrilor.

„Au apărut noi indicii privind posibile înțelegeri între companii din domeniu pentru împărțirea pieței, surselor de aprovizionare și fixarea prețurilor în cadrul licitațiilor organizate de Romsilva. Aceste noi indicii ne-au determinat să extindem investigația la nivel național”, a declarat președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

Documentele ridicate în timpul inspecțiilor se află în analiza autorității române de concurență, în cadrul procedurilor specifice investigației.

La începutul lunii februarie, Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind posibile înțelegeri între companii active pe piața prelucrării masei lemnoase în vederea împărțirii pieței, surselor de aprovizionare, precum și adjudecării partizilor (volum de lemn destinat comercializării) la un preț minimal în cadrul licitațiilor organizate de Direcțiile silvice Alba și Hunedoara.

De asemenea, Autoritatea de Concurență are în derulare o anchetă sectorială pe piața lemnului în cadrul căreia sunt analizate structurile și mecanismele de funcționare. În august 2015, în raportul preliminar al studiului, Consiliul Concurenței a făcut o serie de recomandări pentru îmbunătățirea mediului concurențial în acest sector.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri