Criza turcă redirecționează turiștii spre Litoralul românesc. Hotelurile ocupate în weekend 100%

Data publicării:
5767e3cf682ccf5aac7ab169 1

"În acest sezon, litoralul a înregistrat o creștere fără precedent. Este un an de record. Putem vorbi, la cazare, de un minus considerabil pe Mamaia, unde nu se mai pot asigura camere pentru staff-urile și echipele de organizare pentru evenimentele anunțate că se desfășoară pe litoral, precum Gala Superkombat. Stațiunea Venus a devansat Eforie în top 3 al cererilor datorită investițiilor făcute în ultimii doi-trei ani pe segmentul hotelurilor de patru și cinci stele și, mai ales, pe segmentul all inclusive. Însă Mamaia și Vama Veche rămân stațiunile cu cel mai recunoscut brand, fiecare pe nișa sa. Ca grad de ocupare, aceste stațiuni au stat cel mai bine de la începutul sezonului și până acum", a precizat Corina Martin, informează Agerpres.

Aceasta a spus că înainte chiar de evenimentele de la Nisa și din Turcia s-a observat o tendință de reorientare către România a unor turoperatori polonezi care luau în calcul să reducă volumul de operațiuni pe Turcia.

"Nu avem date recente, mă refer la ultimele zile, dar este clar că asistăm la o reorientare a circulației turistice în interiorul Europei. Așa cum și românii se reorientează către destinațiile românești, așa și dinspre zonele europene auzim că mulți turiști iau în calcul vacanțele în România. Vom relua discuțiile cu conducerea aeroportului Constanța pentru a asigura, din 2017, un zbor charter din Polonia către litoral, nu doar autocare. Avem turiști polonezi acum, dar care vin mai ales pe sudul litoralului unde sunt tarife mai mici. La fel fac și turiștii din Republica Moldova. Aceasta neluând în calcul cei 7.000 de israelieni care ajung pe litoral în acest sezon cu trei zboruri charter operate săptămânal", a subliniat Corina Martin.

Reprezentanta asociației din turism îi invită pe români să rămână în România să își petreacă vacanțele, dacă nu și-au făcut deja o rezervare și dacă nu iau în calcul Turcia din cauza evenimentelor recente din Istanbul și Ankara.

"Cu toate că litoralul este destinația vedetă, cred că românii își pot petrece o vacanță frumoasă și în zone montane sau în stațiuni balneare. Desigur, România nu înseamnă doar litoral sau Delta Dunării. România are foarte multe opțiuni de vacanță. Ele devin tot mai evidente în contextul renunțării la unele destinații externe. Turcia era opțiunea numărul unu pentru turiștii români și în continuare nu i-aș descuraja să își facă o vacanță în Turcia. Antalya este departe de Istanbul și Ankara, dar fiecare decide pentru vacanța sa", spune Corina Martin.

În contextul actual, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România apreciază că reprezentanții Autorității Naționale pentru Turism ar fi trebuit să organizeze un Comandament care să pună imediat în valoare destinațiile interne și să ofere mai multe opțiuni în interiorul destinațiilor românești.

"O intervenție acum a TAROM și a companiei private românești Blue Air ar fi foarte bună dacă vor exista în continuare anulări de vacanțe din Turcia. Aceste două companii care asigurau chartere pe Turcia ar rămâne, în aceste condiții, cu un excedent de aeronave care ar putea fi introduse acum, imediat, pe rute interne: Iași, Cluj, Timișoara, Sibiu spre Constanța. Vorbesc de Constanța pentru că suntem într-o perioadă în care cererea este mai mare pentru litoral. Această relocare de aeronave ar oferi românilor mai multe variante de a ajunge pe litoralul românesc", a precizat Corina Martin.

Nu în ultimul rând, aceasta a precizat că pe lângă litoral, Transilvania, Oltenia, Bucovina, sunt zone la fel de atrăgătoare pentru petrecerea vacanței.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri