Dacia și-a schimbat furnizorul de electricitate. Nu e o companie românească

Data publicării:
bec curent electric electricitate 24 aug GettyImages-93187964
Foto: Guliver / GettyImages

 

Anterior, furnizorul de energie al Renault era compania Tinmar, controlată de omul de afaceri Augustin Oancea.

Grupul Renault România şi CEZ Vânzare se află la prima colaborare de la înfiinţarea CEZ Vânzare în 2007. Consumul anual estimat al Dacia se ridică la aproximativ 304 GWh/an”, a precizat CEZ.

Prin această operaţiune, CEZ, compania cu cea mai mică cotă de piaţă dintre distribuitorii regionali din România, a atras un client care înseamnă circa 0,6% din consumul de energie electrică a României, Dacia fiind printre cei mai râvniţi clienţi pentru distribuitorii de electricitate.

Anul trecut, consumul total de energie electrică din România a afost de 52.565 Gwh, din care 39.938 Gwh a reprezentat consumul companiilor.

CEZ a livrat anul trecut clienţilor circa 6.420 GWh de energie electrică, ceeqa ce înseamnă că uzinele Dacia înseamnă aproape 5% din afaceri.

Grupul CEZ controlează, din 2005, una din cele opt distribuţii regionale de electricitate din România, după ce a preluat Electrica Oltenia, care furnizează energie electrică în şapte judeţe: Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea şi Teleorman.

CEZ are, în prezent, 1,4 milioane de clienţi în România, situându-se, din acest punct de vedere, în urma companiilor rivale Enel, Electrica şi E.ON.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri