E. Teodorovici: Codul Fiscal rămâne în forma adoptată de Parlament. Aplicarea graduală nu ar avea efectele scontate

Data publicării:
lache

Cred că acest Cod Fiscal va rămâne în forma deja adoptată de către Parlament. Nu văd ce altfel de discuții să mai fie pe măsurile respective. Nu văd neapărat care ar fi efectul puternic al aplicării treptate a unor măsuri. Eu sunt pentru a produce în economie toate acele efecte de care economia are nevoie, dar efecte considerabile. Pentru că, altfel, o amăgire a aplicării treptate a unor astfel de măsuri nu ar produce efectele scontate”, a declarat Eugen Teodorovici.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat recent că măsurile cuprinse în Codul Fiscal ar trebui aplicate gradual pentru a fi mai ușor asimilate de economie. Ministrul Finanțelor a precizat, însă, că va avea o nouă discuție cu guvernatorul băncii centrale, pentru a-i prezenta încă odată argumentele Ministerului de Finanțe în susținerea actualului set de măsuri din Codul Fiscal.

„Cred că uneori ar trebui să gândim dincolo de logica matematică a unor astfel de calcule. Economia, este adevărat că uneori trebuie să țină cont și de modele, formule și astfel de abordări, dar poate, mai ales în cazul României care este o economie atipică, avem nevoie de măsuri îndrăznețe”, a explicat ministrul Finanțelor, potrivit Agerpres.

Acesta susține că se va efectua o analiză mai detaliată a Codului Fiscal, care va fi prezentată în Parlament.

„Este normal să facem acest lucru, nu doar pentru că ne cere Parlamentul sau o altă structură ci pentru că vrem să facem o prezentare mult mai detaliată pentru toți cei care așteaptă acest Cod Fiscal”, a mai spus Teodorovici.

Citiți și
Klaus Iohannis, explicaţii despre Codul Fiscal: România are nevoie de relaxare fiscală, dar contează maniera în care se realizează aceasta
Premierul Victor Ponta îl critică pe guvernatorul BNR
Sesiune extraordinară pentru Codul Fiscal în 24-26 august

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri