Gabriela Firea, despre „reforma Dragnea”: „Va contribui la eliminarea din imaginarul public a percepției de baron”

Data publicării:
gabriela vranceanu firea - fb-2

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea a prezentat un proiect de modernizare a PSD. Acesta vine cu trei propuneri de reformare a PSD: președinții Consiliilor Județene să nu mai fie şi şefi de filiale PSD, șeful CJ să își piardă, prin lege, și calitatea de ordonator de credite, iar atribuțiile executive să fie preluate de un administrator public și mandatele aleşilor locali să fie limitate.

Gabriela Firea îl susține și spune că și PNL ar trebui să procedeze la fel. „Dacă oamenii precum Blaga, Flutur, Petrache și alții nu fac un pas în spate, liberalii și democrat-liberalii au legitimitate zero să vorbească despre reformă sau despre sensul votului oamenilor”, a transmis Gabriela Firea într-un comunicat de presă. 

„Vreau să explic de ce am ieşit cu această propunere şi de ce o susţin: ceea ce se vede la televizor în ultimele zile şi nu numai în ultimele zile, reprezintă efectul. O abordare serioasă are ca ţintă cauzele. Şi noi discutăm de două lucruri: există percepţia că este acumulată prea multă putere într-o funcţie, respectiv funcţia de preşedinte de CJ - şi politică şi administrativă. Şi în opinia mea, pe care o susţin şi care are din ce în ce mai mulţi susţinători, trebuie separate aceste două funcţii”, a spus Dragnea.

Liviu Dragnea a arătat că propune, totodată, transferarea atribuţiilor executive şi a celor generate de calitatea de ordonator de credite de la preşedinţii de CJ la administratorii publici.

„Practic, propun ca preşedinţii de CJ să aibă ca principală atribuţie aceea de a coordona şedinţele de CJ, de a le conduce şi de a aproba în Consilii politicile de dezvoltare ale judeţului, iar ele să fie puse în practică, în execuţie, de către administratorul public, care să ocupe această funcţie prin concurs. Nici nu e nevoie să modificăm legislaţia, pentru că există în legislaţie calitatea de administrator public”, a spus Dragnea.

Gabriela Firea: Va contribui la eliminarea din imaginarul public a percepției de baron

Într-un comunicat, purtătoarea de cuvânt a PSD, Gabriela Firea, a transmis că „toți parlamentarii PSD sunt alături de conducerea partidului, alături de Victor Ponta și Liviu Dragnea, în aplicarea proiectului de modernizare a PSD”. Aceasta spune că ideea de a separa funcțiile administrative de cele de partid este una bună, „care va contribui la eliminarea din imaginarul public a percepției de baron”.

Gabriela Firea: „Aștept și din partea „noului PNL” să aibă o atitudine similară, să vină cu un proiect de modernizare”

„Nu discutăm despre ce este corect în această percepție, ci despre modul în care ea influențează relația cu alegătorii. Susținem ducerea până la capăt a acestui proiect de modernizare. Aștept și din partea „noului PNL” să aibă o atitudine similară, să vină cu un proiect de modernizare, care să contribuie la îmbunătățirea imaginii clasei politice. Dacă oamenii precum Blaga, Flutur, Petrache și alții nu fac un pas în spate, liberalii și democrat-liberalii au legitimitate zero să vorbească despre reformă sau despre sensul votului oamenilor”, se arată în comunicatul de presă.

Sociologul Alin Teodorescu, despre „reforma Dragnea”: „Propunerile domnului Dragnea sunt manele politice”

„Liviu Dragnea este un producător de proiecte fantasmagorice, fără legătură cu realitatea, lucruri care nu se pot realiza”, apreciază sociologul Alin Teodorescu, care a analizat la Digi24 propunerile viceprim-ministrului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri