Fabrică de echipament sportiv, deschisă în Turnu Severin datorită șomajului scăzut din Timișoara

Data publicării:
confectii-1

Proprietarii companiei spun că s-au orientat către Drobeta-Turnu Severin pentru că multe dintre CV-urile pe care le primeau la cartierul general din Timişoara erau din Mehedinţi. Pentru început au fost angajaţi 40 de oameni, dar în doi ani numărul locurilor de muncă va creşte la 500.

Profira Vişan, inginer şef: „Maşinile sunt noi, nu se întârzie o zi sau o oră cu salariul”.

În Severin sunt multe fabrici de confecţii, dar sunt mici şi se dau salarii mici. Aici se plătesc orele suplimentare, sâmbetele se plătesc dublu, sunt convinsă că vor veni şi din alte fabrici de confecţii”, spune una dintre angajate.

Judeţul Mehedinţi este pe locul patru în topul şomajului, cu o rată de 9,36%, adică 11.000 de şomeri. Lor li se vor adăuga, din toamnă, încă 1.500 de oameni disponibilizaţi de la Regia Autonomă de Activităţi Nucleare.

Această situaţie este în avantajul angajatorului italian, care spune că în Timişoara îi este aproape imposibil să mai găsească forţă de muncă.

Erol Baeram, reprezentatul Cottontex în România: „În producţie este foarte greu să mai găseşti. Cei tineri fac şcoli superioare, chiar dacă nu au ce sa facă cu diploma”.

Cu toate acestea, Timişoara este una dintre cele mai atractive pieţe ale muncii, în special pentru tineri din judeţele sărace ale Olteniei. Unul dintre ei este George, de 21 de ani, din comuna gorjeană Ţicleni, tehnician în instalaţii electrice.

George Lumezeanu: „Locurile de muncă acolo sunt limitate, traiul mai greu. Am înţeles că este o zonă foarte bună Timişoara, altfel de gândire, alte salarii”.

În ultima lună, peste 300 de oameni din Olt, Gorj, Mehedinţi şi Hunedoara s-au orientat către firmele din Timişoara printr-un program de plasare a forţei de muncă.

„Am demisionat de la o firmă de pază şi ne-am încurajat unul pe altul şi am venit aici. E cumplit de greu acolo, salariile mici”, spune unul dintre ei.

Ca să atragă muncitori, investitorii din vestul ţării le oferă cazare şi masă pentru mai bine de trei luni. În momentul de faţă, judeţul Timiş are cea mai mică rată a şomajului din ţară, după judeţul Ilfov, 1,35%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri