Gazprom caută hidrocarburi în Ardeal. Geologii spun că sunt căutate gaze de șist, nu petrol

Data publicării:
gazprom

Geologii spun că utilajele folosite de Gazprom în perimetrul Tria fac prospecţiuni seismice. Este prima etapă a procesului de explorare a unui zăcământ de hidrocarburi. Doar că prospecţiunile pentru căutarea petrolului şi a gazelor de şist sunt identice. Ceea ce însemnă că, deşi spune că este în căutare de petrol, firma care face prospecţiunile va avea, în final, şi harta zăcămintelor de hidrocarburi neconvenţionale.

Gazprom a încercat să convingă mai multe primării din judeţ să accepte începerea acestor prospecţiuni, însă deocamdată nu a reuşit acest lucru decât în localităţile Brusturi şi Burzuc, aflate în perimetrul Tria.

În urmă cu două săptămâni, localnicii din Brusturi i-au luat la rost pe muncitorii firmei care face prospecţiunile, după ce utilaje de câteva tone au călcat pământurile oamenilor fără acordul acestora. Gazprom are încheiat un acord petrolier cu Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale pentru perimetrul Tria, după ce compania canadiană East West Petroleum a cedat 85% din această activitate către Nis Petrol, subsidiară a Gazprom.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri