Impozit pe locuințe cu 25 la sută mai mare în București

Data publicării:
plata impozite

În multe localităţi, primăriile au decis să crească impozitele pe locuinţe, iar în unele cazuri se ajunge şi la creşteri de aproape 300 la sută.

Cele mai mari majorări le vor suporta cei care îşi folosesc locuinţa pentru a face afaceri. Pentru prima dată în ultimii 25 de ani, regula impozitării locuinţelor NU mai ţine cont de proprietar, ci de scopul în care este folosită respectiva clădire.

Practic, locuitorii din oraşe ca Râmnicu Vâlcea, Constanţa şi Satu Mare, care şi-au fixat sediul firmei acasă, vor plăti cu peste 1.600 la sută mai mult faţă de 2015!

Impozite mai mari plătesc şi cei care au case folosite ca locuinţe în oraşe ca Turda, Tecuci şi Arad. În Turda, de exemplu, creşterea este de 275%, iar în Capitală - de 25%. Important de ştiut este că cei care-şi achită dările INTEGRAL până la 31 martie vor beneficia de o reducere cu 10%.

Cei care nu vor să stea la cozi pot apela la site-ul ghişeul.ro, pentru a face plata online. Prin această platformă pot fi achitate taxele şi impozitele locale. Deocamdată, NU este o soluţie pentru mulţi - prin această platformă pot fi achite taxele către mai puţin de 200 de primării, pe când la nivel naţional sunt peste 3.000 de localităţi.

Impozite clădiri rezidenţiale

Turda - crește cu 275%

Tecuci - crește cu 150%

Arad – crește cu 50%

Bucureşti – crește cu 25%

Impozite clădiri nerezidenţiale

Râmnicu Vâlcea – crește cu 1870%

Constanţa – crește cu 1620%

Bucureşti – crește cu 250%

(sursa: calcule consultanţi fiscali)

Citiți și:

Impozite mai mari în 2016
Amenzile trebuie plătite înaintea taxelor locale

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri