Încălțămintea sport Adidas, făcută de roboți

Data publicării:
adidas crop

 

Producătorul german de echipament sportiv Adidas a anunţat că în 2017 va relua după 24 de ani producţia de pantofi sport în Germania unde construieşte o unitate complet robotizată, potrivit Hotnews.ro. Fabrica de 4.600 mp este în construcţie, iar în al treilea trimestru din 2016 va scoate primii adidaşi din producţia de test. Pentru nouă unitate va fi mutată o mică parte din producţia din Asia. Adidas va deschide o fabrică automatizată în SUA în 2017 şi ar putea construi două în Franţa şi Marea Britanie, scrie AFP.

Adidas a prezentat planurile pentru fabrica robotizată "Speed Factory" din oraşul german Ansbach. Compania nu a mai produs în Germania din 1993 şi spune că noua fabrică va permite ca pantofii să fie produşi mai repede şi mai aproape de cele mai mari pieţe.

În al treilea trimestru din 2016 vor ieşi primele 500 de perechi de test, iar în 2017 va începe producţia de volum la fabrica ce este gândită să ajungă la 500.000 perechi/an în trei-cinci ani.

Fabricile robotizate - Germania şi SUA - plus cele care ar putea fi deschise în Franţa şi Marea Britanie - nu vor înlocui nici pe departe producţia din Asia unde un milion de oameni lucrează pentru Adidas.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri