Ioan Rus către piloți: „Vă îndemn să fiți de 1.000 de ori mai puțin pătimași”. Ce a convenit ministrul Rus cu sindicatele de la TAROM

Data publicării:
rus negocieri tarom

Părțile au convenit marți să se formeze o echipă de lucru în vederea deblocării situaţiei ce a dus la întârzierea sau anularea mai multor zboruri ale companiei, iar piloții au promis că-și suspendă protestul, cel puțin până luni.

Echipa va fi alcătuită din doi reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, doi reprezentanţi ai sindicatelor şi doi membri ai administraţiei companiei TAROM şi are ca sarcină ca luni, 22 septembrie 2014, când va avea loc o nouă întâlnire între părţile implicate, să prezinte soluţiile identificate, precizează un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Piloţii s-au angajat să asigure cursele următoare pentru ca pasagerii să nu fie puşi în situaţii neplăcute.

Trebuie să se găsească soluţii în interiorul legii şi în conformitate cu bugetul companiei. Luni vom avea o nouă discuţie pentru a analiza soluţiile identificate de grupul de lucru. Vă invit la raționalitate pe toți pentru a lua împreună măsurile corecte pentru redresarea companiei. Vă îndemn să fiți de 100 de ori mai raționali și de 1.000 de ori mai puțin pătimași”, a afirmat ministrul Ioan Rus.

Ioan Rus a cerut, totodată, un plan de dezvoltare a companiei în funcţie de direcţiile strategice ale infrastructurii aeriene şi în conformitate cu Master Planul de Transport.

Sunt convins că vom găsi soluţii civilizate pentru situaţia creată.”, a conchis ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri