Lucrările la magistrala de metrou București- Aeroport Henri Coandă vor începe anul viitor

Data publicării:
lucrari metrou 1

Demararea etapei de execuţiei a magistralei 6 de metrou este estimată pentru anul 2017, potrivit unui comunicat de vineri al companiei Metrorex. Aceasta spune că magistrala 6 de metrou este unul dintre cele mai avansate proiecte din punct de vedere al pregătirii documentaţiei necesare acestei etape.

Calendarul elaborat de Metrorex pentru 2016 cuprinde aprobarea prin Hotărâre de Guvern a indicatorilor tehnico – economici ai proiectului, aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă Bucureşti – Ilfov, demararea şi depunerea aplicaţiei pentru finanţarea din fonduri externe nerambursabile și demararea acţiunilor specifice etapei de licitaţie pentru lucrările de structură.

Magistrala 6 de metrou va avea un traseu de 14,2 km şi va cuprinde 12 staţii, cu următoarele denumiri: Staţia 1 Mai (existentă), Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroport Otopeni.

Valoarea totală a investiţiei este de 5,89 miliarde lei, TVA inclus.

Pentru pregătirea şi implementarea proiectului a fost semnat un acordul de împrumut (martie 2010), între Ministerul Finanţelor Publice şi Agenţia Japoneză de Cooperare Internaţională (JICA), în valoare de 41.870 milioane yeni (aproximativ 355 milioane euro). Valoarea împrumutului asigură finanţarea serviciilor de consultanţă, proiectare, supervizare lucrări şi parţial valoarea lucrărilor pentru execuţia structurii de rezistenţă  (33%).

Proiectul este inclus în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă Bucureşti-Ilfov ( PMUD) 2016-2030, în acest moment documentaţia proiectului aflându-se pe circuitul procedurii de aprobare prin Hotărâre de Guvern.

Noua magistrală de metrou va creşte atractivitatea transportului subteran prin diminuarea duratei de deplasare pe coridorul deservit, va contribui la protecţia mediului înconjurător prin reducerea poluării (gaze de eşapament, zgomot, vibraţii) şi va oferi un nivel de servicii la standarde europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri