Metrorex va introduce în circulație pe Magistrala 2 Berceni - Pipera cel de-al cincilea tren CAF

Data publicării:
56f3d91b682ccf76e58b4567-1

Potrivit unui comunicat al companiei, remis joi Agerpres, trenul va circula pe Magistrala 2 Berceni — Pipera.

"Metrorex informează publicul călător asupra faptului că, începând cu data de 13.05.2016, va fi pus în exploatare cu călători pe Magistrala 2 (Berceni — Pipera) cel de-al cincilea tren tip BM3, denumit Nera, din pachetul de opt trenuri care au ca termen final de punere în funcțiune 30.06.2016", spune Metrorex, în comunicat.

În perioada 10 — 12 mai, a fost efectuată recepția la punerea în funcțiune cu călători de către Metrorex, în Depoul Berceni, de la firma CAF — Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles și predarea către firma Alstom Transport, în vederea mentenanței preventive a trenului de metrou tip BM3, precizează compania.

Primele două trenuri CAF din seria celor opt noi trenuri pentru București au intrat în circulație la sfârșitul lunii martie, după ce a fost realizată recepția finală.

Primul metrou a fost preluat de Metrorex înainte de termen, la data de 20 decembrie 2015, în avans față de angajamentul contractual cu operatorul bucureștean, care prevedea un termen de livrare a primei garnituri la 16 luni de la semnarea contractului, în noiembrie 2014.

Achizițiile Metrorex de vagoane au intrat însă recent în atenția DNA. În urmă cu un an procurorii au declanșat verificări în privința unei licitații de achiziționare a 51 trenuri noi de metrou, în care câștigătoare a fost desemnată tocmai firma spaniolă CAF. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri