În numele eficienţei energetice, Microsoft testează centrul de date subacvatic. Compania analizează performanţele unui centru scufundat la un kilometru de coasta Californiei cu scopul de a reduce factura la curent. 

Embed:

Pare că apa şi electricitatea nu se combină prea bine, dar ar putea fi totuşi o idee de viitor - apa ar trebui să răcească centrul de date care în mod normal depinde de aerul condiţionat pentru a nu se supraîncălzi.

Facebook a mers pe acelaşi fir în 2013, când a deschis un centru de date în nordul Suediei, la 100 de kilometri de cercul polar.

Totuşi, centrele subacvatice au un alt mare avantaj - jumătate din populaţia lumii locuieşte la maxim 200 de kilometri de coastele mărilor şi oceanelor astfel că transmiterea datelor de la centru la consumator ar dura puţin. O soluţie gata de implementare însă ar trebui să vină rapid.

După unele calcule, centrele de date ar fi responsabile pentru 3% din consumul de electricitate al lumii, iar odată cu răspândirea internetului nevoia de stocare şi procesare de date creşte rapid.

 

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!