Ce soluţie vede şeful ASF pentru o acoperire mai bună a daunelor prin RCA

Data publicării:
negritoiu

Mişu Negriţoiu a explicat că, dacă şoferii ar cumpăra RCA în funcţie de calitatea serviciilor companiei şi ar renunţa la criteriul legat de preţ, persoana accidentată va fi despăgubită în condiţii bune. Pe de altă parte, disfuncţionalitatea pieţii de asigurări provine şi din faptul că, deşi primele de asigurare sunt de 3-5 ori mai mici decât în Occident, reparaţiile maşinilor sunt cam la acelaşi preţ cu cele din România. 

RCA-ul este un produs înşelător. Cumperi un produs pentru altul. Nu te interesează cum va fi despăgubit terţul, dacă îşi recuperează achiziţia. Îi interesează doar preţul. Ne referim la o primă de asigurare care este de 3-5 ori mai mică decât în Occident. Prima de asigurare nu o comparăm cu salariile, ci cu preţul reparaţiilor. Cheltuielile cu maşinile sunt la acelaşi nivel. Reparaţia unei maşini nu este mai ieftină în România decât în altă parte”, a spus Mişu Negriţoiu. 

Şeful ASF a adăugat că referirea făcută săptămâna trecută cu privire la o viitoare scumpire a asigurărilor obligatorii a fost făcută cu scopul de „a vedea cu un pas înaintea consumatorilor”. Mişu Negriţoiu a adăugat că acoperirea pagubelor din costul primelor este, în prezent, de 75% şi că piaţa românească depinde de asigurările obligatorii. A găsit şi o soluţie ce-i vizează pe brokeri

„Nu am anunţat o scumpire, rolul unei autorităţi de supraveghere este să evite riscurile sistemice şi să vadă cu un pas înaintea consumatorilor. Piaţa asigurărilor obligatorii este ponderea cea mai mare, sunt milioane de oameni care depind de asta. Majoritatea depind de asigurările obligatorii. Trebuie să ai resurse ca să acoperi daunele. Acum avem o întârziere foarte mare şi oameni se plâng că nu li se acoperă. Acoperirea daunelor din costul primelor este de 75%. Restul sunt pierderi şi ele se amână prin neplata daunelor. Sunt trei participanţi la încheierea unei poliţe. Clientul, brokerul şi compania de asigurări. Costul la intermediar este de 18-20%. Trebuie redus costul de vânzare la intermediar la 10%”, a precizat Mişu Negriţoiu. 

Şeful ASF şi-a afirmat, de asemenea, intenţiile cu privire la instituţia pe care o conduce. „Eu nu vreau decât să las în urmă o instituţie funcţională şi stabillă şi care să nu depindă de un om sau de mai mulţi, ci de capacitatea sa”, a mai spus Mişu Negriţoiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri