Mobila românească, tot mai căutată în străinătate. Românii cumpără mobilă chinezească, mai ieftină

Data publicării:
mobila export

Străinii caută în special mobilierul clasic, din lemn masiv, şi preferă piesele din nuc, fag sau tei. Detaliile sunt cele care fac diferenţa.

„Rușii preferă mobila clasică, cât mai bogată ornamental, cu sculptura pronunțată, vizibilă, vesticii preferă liniile mai simple, dar elaborate, dar tot din lemn masiv”, spune Iuliana Pasatoiu, reprezentanta unei fabrici de mobilă.

Mobilierul modern este căutat mai ales în vestul Europei.

Au fost solicitări din Paris, de exemplu, am ajuns să ne trimitem designerii si să mobilăm apartamente de acolo”, spune Edward Stănescu, reprezentantul unui producător de mobilă.

Luxul nu le este străin nici românilor.

„Prețul unei bucătării, cu toate echipamentele electrocasnice incluse în preț și cu TVA ajunge undeva la 30.000 de euro. Avem deja trei comenzi și încă vreo cinci precomenzi”, spune Anca Dumitrescu, reprezentanta unei alte companii de profil.

Cei mai mulţi dintre români au însă bugete modeste. Caută în principal mobila din pal, pentru că este mai ieftină, şi vor ca ea să includă multe spaţii de depozitare, din cauza locuinţelor mici. Preţurile reduse ale mobilierului fabricat în Asia i-a convins pe mulţi să cumpere scaune si dormitoare fabricate în China şi canapele şi dulapuri din Turcia. Doar în prima jumătate a anului a fost importată mobilă de 40 de milioane de euro din cele două ţări, cifră în creştere faţă de anul trecut. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri