Modalitatea de calcul a accizei, necunoscută pentru un timp incert, dar va fi făcută publică la timp

Data publicării:
Ioana Petrescu crop

De aceea am fost să fac acele schimbări îParlament pe taxa pe construcţii speciale, ca ei să fa bugetele pe anul viitor, până nu termină de analizat, nu o vom face publică, în momentul în care va fi analizată, apoi o voi face publică. Corpul de analiză va analiza, când va fi gata, o vom face publică la timp”, a spus Ioana Petrescu la Digi 24. 

Premierul Victor Ponta a declarat, săptămâna trecută, că accizele pentru anul 2015 vor fi, cu siguranţă, mai mici, el arătând că modul în care acestea se calculează este stabilit de Ministerul de Finanţe, care lucrează în acest sens cu partenerii internaţionali. 

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat un curs de referinţă de 4,4093 lei/euro pentru 1 octombrie 2014, acest indicator al cursului, folosit de către Guvern la calcularea accizelor, fiind acum cu 0,88% mai mic decât cel anunţat anul trecut, de 4,4485 lei/euro. 

Anul acesta, Guvernul a luat în considerare pentru accize cursul BCE din 2012, deoarece era mai mare decât cel din 2013 care trebuia folosit în mod normal, şi a adăugat cea mai mare rată a inflaţiei, cea din septembrie 2013. Astfel, accizele au fost plătite la un curs de 4,73 lei, cu 30 de bani peste nivelul anunţat de BCE.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri