Munca de acasă, tot mai populară în România

Data publicării:
GettyImages-474783016

Într-un stat prieten cu tehnologia, munca de acasă aproape că a devenit un lucru uzual. Un laptop cu acces la internet este tot ce îi trebuie unui angajat să îşi facă treaba de acasă la fel de bine precum ar face-o şi de la birou.

În Statele Unite, 34% din forța de muncă lucrează deja de acasă. Și în România tot mai mulți tineri se arată interesați de munca pe cont propriu, mai ales în condițiile în care pot lucra la mai multe proiecte în același timp și nu sunt presați de deadline-uri sau de șefi exigenți. În plus, o modificare în codul muncii ar urma să reglementeze şi în România munca de acasă.

Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical: „Evident aici angajatorul are mai multe avantaje, dar și angajatul pe de altă parte, pentru că lucrează într-un mediu care îi este extrem de familiar. Pe de altă parte, angajatorul nu are probleme cu spații, cu echipamente, cu pază, cu energie.”

Sigur, veniturile obținute în SUA diferă de cele din România. Spre exemplu, în Statele Unite ale Americii un consultant în drept poate ajunge să câștige în jur de 68 de dolari pe oră. În România, același consultant primeşte în jur de 20 de dolari pe oră.

Și în cazul programatorilor vorbim despre diferențe mari între veniturile obținute. Dacă un programator în America câștigă în jur de 35 de dolari pe oră, în România poate câștiga în jur de 20 de dolari pe oră. Sigur, în ambele cazuri sumele pot varia în funcție de anvergura proiectului.

Și în ceea ce privește muzica sunt diferențe notabile între câștigurile obținute. Un cântăreț american la început de drum poate câștiga în jur de 56 de dolari pe oră, în timp ce un cântăreț român câștigă aproximativ 20 de dolari pe oră. Costurile pot varia, însă, în funcție de experiența solistului și de cât de cunoscut este. În țara noastră, un cântăreț celebru câștigă în jur de 500 - 1000 de dolari pe oră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri