Noul pol al corporatiştilor din București

Data publicării:
hartabirou

În câţiva ani, vestul Bucureştiului ar putea fi înţesat de clădiri de birouri. Până la finalul anului viitor, vor fi gata 3 proiecte, în total 80.000 de metri pătraţi. Alte șapte clădiri, din zona Pasajului Basarab, aşteaptă startul.

Dezvoltatorii se reorientează spre vestul Capitalei, pentru că în aşa numitul City bucureştean, din zona Barbu Văcărescu-Floreasca, nu mai e loc de noi construcții. 40.000 de oameni vor lucra aici, în următorii ani.

Zona Barbu Văcărescu - Floreasca va ajunge la saturaţie anul viitor din punct de vedere al clădirilor noi de birouri”, spune Mihaela Gălăţanu, şefa diviziei de cercetare a unei companii de consultanţă imobiliară.

În zona Barbu Văcărescu au venit marii actori din telecom, case de avocatură şi firme de IT”, afirmă David Canta, consultant imobiliar.

Până la finalul anului viitor vor fi gata încă 150.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri în nordul orașului, pe bulevardul Dimitrie Pompeiu. Zona are metrou şi este cea mai ieftină din oraş. Spații mai sunt și mai la nord, după ce treci calea ferată spre Voluntari.

78.000 de metri pătraţi de birouri sunt disponibili spre închiriere în această zonă. Ceea ce înseamnă că toate aceste clădiri sunt ocupate doar pe jumătate, asta deşi metrul pătrat se închiriază cu doar 8-9 euro.

Cererea a fost la un nivel record în 2014, rata de neocupare a scăzut în toate zonele din Bucureşti, inclusiv în zona Pipera Nord, unde dacă la nivelul lui 2014 vorbeam de o rată de neocupare de peste 50 la sută, acum vorbim de o rată de neocupare de 44%”, spune Mihaela Gălăţanu.

La finalul lunii trecute, la nivelul Bucureştiului erau aproape 300.000 de spaţii de birouri vacante, dintr-un total de peste două milioane de metri pătraţi de birouri. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri