O nouă fabrică în oraşul din România fără şomeri

Data publicării:
FABRICA

În toamnă se vor face primele probe, iar din primăvara anului viitor vor ieşi de pe bandă primele produse. Investiţia de 300 de milioane de euro aduce 500 de noi locuri de muncă, într-o zonă în care oricum şomajul este sub 2%.

În noua fabrică de la Sebeş, unde va fi montată cutia de viteză automată în 9 trepte, pentru automobile Mercedes, lucrările de amenajare sunt aproape finalizate.

„Am început să terminăm cu hala, suntem în proporţie de 95% gata, am început să punem și utilaje acolo și vrem să testăm utilajele în toamnă și să începem o producţie în serie în primăvară”, a declarat Bernd Krottmayer, manager general al STC Sebeş.

În judeţul Alba, concernul Daimler are deja două unităţi de producţie, una la Cugir şi alta la Sebeş, în care se montează cutiile de viteză cu dublu ambreiaj.  

Vânzările firmei Star Transmission au crescut cu 59% anul trecut, de la 37 milioane la 57 milioane de euro, iar profitul a fost de peste 3 milioane de euro. Un angajat al concernului Daimler în România câștigă în medie 1700 de lei, salariu care este peste media din judeţul Alba.

Întreaga regiune are un șomaj redus pentru că a atras cele mai multe investiții străine. Producătorii de componente auto în cea mai mare parte s-au concentrat în Transilvania și Banat și abia de curând au început să treacă și Carpaţii, în căutare de forță de muncă ieftină, căci în unele regiuni ale țării deja e deficit de muncitori calificaţi.

Iar de vină este lipsa infrastructurii. Jucătorii din industria auto vorbesc chiar și de interesul pentru deschiderea unei a treia uzine de mașini în România, pe lângă Dacia și Ford, însă investiția este sub semnul întrebării tocmai din cauza problemelor cu infrastructura.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri