Crescătorii de oi din România sunt îngrijorați pentru evoluția vânzărilor din perioada următoare. Și așa aflați într-o situație dificilă din cauza întârzierilor la subvenții, alerta europeană care viza produsele din lapte de oaie provenite din România a căzut ca un trăznet peste ei, scrie agrointel.ro.

Foto: Thinkstock 

„Legat de scandalul cu brânza de oaie, științific este demonstrat că un produs fie că vorbim de brânză sărată sau telemea, din lapte de oaie dacă stă 60 de zile la maturare dispar toți germenii și nu mai există niciun pericol în a consuma produsul. Dacă problema este la Brădet, să-și asume greșeala și să nu lovească în tot sectorul ovin. Singurul sector care a progresat în ultimii ani și care intră în competiție cu statele puternice, este pus în genunchi nevinovat”, a declarat Ionică Nechifor, fondatorul şi preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine MOLDOOVIS și, totodată, secretar general al Romovis.

Autoritățile italiene au emis ieri o avertizare europeană privind brânza românească de oaie. Alerta vine în urma confirmării unui caz de îmbolnăvire cu E.coli la Florența, unde un copil de 14 luni dintr-o familie de români a fost internat în stare gravă cu sindrom hemolitic uremic. În urma anchetei epidemiologice s-a stabilit că micuțul mâncase brânză din România, iar probele au indicat contaminarea acesteia cu E.coli.

Autorităţile din România au ascuns că şi caşcavalul Brădet avea E.coli. Alerta europeană nu spune dacă produsele sunt încă la vânzare 

ANSVSA: Au fost distruse peste 20 de tone de lactate produse de Brădet

Alertă europeană privind infectarea cu E.coli. ANSVSA: Nu consumați lactate Brădet produse în februarie

 

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!