Pepenii de Dăbuleni, aproape copți

Data publicării:
pepene

„Aici avem pată neagră, deci pată neagră, un soi foarte timpuriu, normal ăsta e primul soi cu care mergem în piaţă”, arată Petre Stoicea. Este unul din marii producători de pepeni din Dăbuleni și a investit 150 de mii de lei pentru a cultiva lubeniţă pe 10 hectare. Aşteaptă nerăbdător momentul recoltei.

Anul acesta se anunţă unul cu producţie bună, după cum se vede la faţa locului. Fără investiţie nu prea se face nimic şi acum, dacă tot ne-am apucat, să dăm şi ceva rezultate”, spune Petre Stoicea.

Pentru a începe să-şi recupereze banii investiţi, mai are nevoie de câteva zile cu soare.

Singura grijă a producătorilor de pepeni din Dăbuleni e că dacă ies aşa de repede pe piaţă, clienţii le vor confunda marfa cu lubeniţele importate din Grecia sau Turcia şi nu se vor lăsa convinşi să cumpere.

Am păţit anul trecut acest fenomen, mulţi din România zic că nu e adevărat, dar îi rog să vină la Dăbuleni, dacă nu cred, să vadă că la ora actuală avem lubeniţe de 7-8 kilograme şi în jur de 15 avem pepeni pe piaţa românească", asigură Nicolae Drăgoi, primarul din Dăbuleni.

Ăsta este soi care nu se cultivă decât aici în zonă, grecii nu cultivă aşa ceva, ei au ceva aşa cu nişte dungi, din asta nu există”, arată Stelian Dulea, producător.

În oraş sunt în jur de două mii de producători de pepeni, care au avut anul trecut o producţie de 50 de tone de hectar. Anul trecut, preţul unei lubeniţe de Dăbuleni a ajuns şi la 20 de bani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri