Precizări de la CNADNR: Vom da bonuri de masă, nu prime. Salariile nu vor crește în 2016

Data publicării:
drum in lucru

Potrivit Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), suma de 21 de milioane de lei cuprinsă în proiectul de buget pe 2016, despre care Digi24 a informat că va fi plătită angajaților companiei cu titlul de prime, a fost cuprinsă în proiect de buget pentru plata unor drepturi ale salariaților negociate în conformitate cu Contractul Colectiv de Muncă (CCM).

Aceste drepturi sunt tichete de masă în sumă de 14,31 milioane lei și alte cheltuieli cifrate la 7,3 milioane lei, valoare ce reprezintă în principal ajutoare pentru boli grave sau incurabile, ajutoare pentru înmormântare, ajutoare pentru naștere, tichetele oferite copiilor minori ai salariaților, spune compania.

Cât privește creșterea cu circa 11% a cheltuielilor cu salariile în anul 2016 față de prevederea anului 2015, compania spune că în conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2016 cheltuielile cu salariile pot fi majorate în anul 2016 pentru câteva motive. Unul dintre acestea este extinderea activității prin ”gestionarea fazei de proiectare, de obținere a avizelor/ acordurilor de mediu”, ”implementarea în bune condiții a proiectelor promovate de către CNADNR SA ”, ”organizarea de Agenţii de Control şi Încasare suplimentare în punctele de trecere a frontierei ca urmare a înfiinţării (....) a unor noi puncte de trecere a frontierei”.

Totuși trebuie precizat că în proiectului de buget pentru acest an figurează în medie 6.182 de angajați, față de 6.466 de angajați anul trecut.

Precizările CNADNR vin după ce presa a relatat că CNADNR vrea să acorde angajaților în 2016 bonusuri în sumă totală de 21 de milioane de lei. Digi 24 a informat că cheltuielile cu personalul se ridică la 308 milioane de lei, cu 11 % în plus faţă de cele din 2015, în condiţiile în care există diferenţe minime dintre venituri şi cheltuieli.

Creșterea cheltuielilor cu personalul, dacă aceasta va fi aprobată odată cu proiectul de hotărâre de guvern, va avea loc în condițiile în care CNADNR va primi în 2016 cu titlul de alocații de la stat mai puțin de jumătate din suma ce i-a fost aprobată la începutul lui 2015. Un proiect de Hotărâre de Guvern elaborat de către Ministerul Transporturilor prevede pentru 2016 o finanțare de la buget de 2,47 miliarde lei, echivalentul a 41,5% din suma primită anul trecut de către compania de stat.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri