Președintele AOAR, despre criza francilor: Guvernul are o singură soluție - plătim noi toţi pentru cei ce s-au împrumutat

Data publicării:
Cristian-parvan-300x225

Cine sunt însă acei „alţii” la care a făcut referire preşedintele AOAR? „Băncile care sunt primele vizate şi astfel îi încurajăm pe cei ce economisesc. Pentru că băncile vor reduce dobânzile la depozite, plus că vor creşte alte comisioane ca să suporte parţial, presupunând că îşi propun această chestiune. Sau populaţia toată, pe formula ratei amânate prin proiectul guvernamental. De fapt, ce înseamnă că creditul fiscal se va da peste doi ani, trei? Se va da din buget, adică din taxele celorlaţi. Să nu uităm de hazardul moral asupra faptului că discutăm azi de cei cu credite în franci elveţieni, mâine de cei cu credite în euro, în dolari, noi credem că toată această discuţie este la nivelul Parlamentului, pur politică şi se caută extragerea, de hai să spunem, admiraţie publică în ghilimele. La nivelul Guvernului este o încercare de a mima că are o soluţie când de fapt nu o are decât pe aceasta: plătim noi toţi pentru cei ce s-au împrumutat”, a spus Nicolae Pârvan la Digi24.

Am venit cu o propunere suplimentară care nu s-a luat în discuţie, urmare a normelor aprobate de BNR. Creditele acestea s-au dat pe baza veniturilor, asta uită lumea să spună şi atunci noi am spus aşa, domnule, hai fă un efort din partea Guvernului şi spune pentru cei ce mai au un contract de muncă, muncesc în plus, câştigă în plus, nu le mai lua taxe şi impozite. Să îi stimulăm pe oamenii care au competenţe să-şi valorifice la maximum competența şi să-și poată plăti creditele la bancă. O dai ca o reglementare pentru toată lumea, dar cei ce ar beneficia primii ar fi aceştia”, a explicat Nicolae Pârvan.

Președintele AOAR a mai spus că dacă vom gândi o măsură care să dea oamenilor mai mulţi bani în mână, categoria celor cu credite îşi va asigura plata mai uşor şi va avea o mare credibilitate. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri