Privatizarea CFR Marfă. Azi e ultima zi de depunere a actelor de participare la licitaţia cu ofertă în plic

Data publicării:
CFR Marfa-MFAX-3

Ajunse pe masa magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti, nemulţumirile americanilor de la OmniTrax ar putea duce la blocarea sau chiar la reluarea procesului de privatizare, spun avocaţii. 

Dacă se acordă un termen suficient de scurt, s-ar putea obţine suspendarea executării înainte de termenul limită de deschidere a ofertei. Dacă nu, şi se finalizează procedura de privatizare şi dacă vor câştiga cei care au depus contestaţia, vor putea să anuleze decizia de atribuire a contractului de privatizare”, susţine avocatul Cristian Duţescu.

În contestaţia depusă la Tribunalul Bucureşti reprezentanţii companiei americane, descalificată în urmă cu două săptămâni, susţin că nu au putut consulta nici bilanţurile, nici fișele contabile ale CFR Marfă. Ba mai mult, săptămâna avută la dispoziţie pentru a analiza 10.000 de documente referitoare la situația transportatorului feroviar a fost insuficientă pentru a putea veni cu o ofertă concretă în termenul impus de Ministerul Transporturilor.

Americanii sunt însă contrazişi de Gruia Stoica, om de afaceri a cărui firmă a rămas în cursa pentru preluarea a 51% din acţiunile CFR Marfă.

„Având în vedere că FMI a pus presiune, poate că de asta s-au grăbit lucrurile. Vizavi de contestaţia OmniTrax, pot să spun că de la bun început ne-am asumat toţi programul stabilit de consultanţii Ministerului Transporturilor. Noi ne-am facut auditul, suntem pregătiţi pentru a depune o ofertă”, a declarat Gruia Stoica, preşedintele Grupului Feroviar Român.

Comisia de privatizare aşteaptă până miercuri la ora prânzului şi oferta asocierii Transferoviar-Donau Finanz. Ultimul episod al privatizării CFR Marfă va avea loc pe 20 iunie, atunci când va avea loc licitaţia cu oferte în plic şi vom afla pe câţi bani a fost vândut pachetul majoritar din companie.

Statul speră să încaseze cel puţin 180 de milioane de euro. Între timp, nemulţumiţi de felul în care Ministerul Transporturilor se ocupă de vâzarea companiei feroviare, sindicaliştii au anunţat că vor picheta şi în zilele următoare sediul instituţiei, aşa cum au făcut-o marţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri