Dacia aduce la Mioveni producția Dusterului cu volan pe dreapta special pentru piaţa britanică. Până acum era fabricat la Chennai, în India. E un fapt mai putin cunoscut dar Dusterul vândut în Marea Britanie nu provenea din România, ci din India și, mai rar, din Brazilia.

Embed:

Din punct de vedere tehnic era mai simplu de produs în India pentru că și în această țară volanul este pe dreapta. Însă drumul foarte lung măreşte timpii de aşteptare pentru clienţii din Regatul Unit.

Decizia a fost luată din motive economice, fiindcă vânzările Dacia pe piaţa britanică au crescut cu 70% anul acesta iar mutarea producţiei la Mioveni ar putea duce modelul Duster cu 3-4 săptămâni mai rapid la clienţii englezi.

Anul trecut, Dacia a vândut în regat circa 17.000 de maşini, dintre care aproape 8.000, cam jumătate, au fost Dustere.

Planul de a muta producţia pentru versiunea britanică în România vine şi pe fondul unor plângeri ale clienţilor din Marea Britanie. Au fost consemnate câteva zeci de cazuri în care Dusterul britanic era prost vopsit la uzina din Chennai şi ulterior au apărut coroziuni pe unele piese.

În 2014, la uzina de la Mioveni ar urma să fie fabricate peste 300.000 de maşini iar peste jumătate dintre ele vor fi modele Duster.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!