Răzvan Nicolescu: Nu avem garanţii că Rusia nu va mai reduce livrările de gaze

Data publicării:
razvan nicolescu

"În urma întâlnirii, nu s-a confirmat faptul că situaţia nu va continua în acelaşi registru", potrivit unui comunicat al Departamentul pentru Energie, citat de Mediafax.

Întâlnirea dintre Nicolescu şi Malginov a avut loc marţi la sediul Departamentului pentru Energie.

Grupul rus Gazprom a redus, în prima parte a lunii septembrie, volumele de gaze livrate unor companii din România, fără să ofere vreo explicaţie. Importurile de gaze ruseşti sunt însă extrem de reduse în această perioadă, iar România dispune de rezerve suficiente pentru perioada de iarnă.

Nicolescu afirma, în prima parte a lunii septembrie, că populaţia nu va avea de suferit la iarnă din cauza reducerii volumelor de gaze importate din Rusia.

Departamentul pentru Energie menţionează că în ultima perioadă Dispeceratul Gazprom din Sofia a anunţat de mai multe ori reducerea livrărilor de gaze naturale către România, dar că potrivit datelor centralizate de Transgaz o singură astfel de intenţie s-a şi materializat într-o scădere efectivă a livrărilor.

"Mi-am exprimat speranţa că recentele concluzii ale discuţiilor purtate între Comisia Europeană-Ucraina şi Rusia vor fi respectate de toate părţile", a declarat Nicolescu în comunicat.

În timpul discuţiilor tripartite care au avut loc vineri, Rusia şi Comisia Europeană şi-au exprimat susţinerea pentru un "plan de iarnă", un pachet de măsuri care să fie valabile până la sfârşitul lunii martie, în scopul de a reduce riscurile legate de tranzitul gazelor ruseşti către Europa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri