Service-urile auto se plâng: Sun asiguratori unde constatările de daune se fac cu ”bucătari și ospătari”

Data publicării:
577ce7a5682ccf7be20468dd 1

”Există întârzieri de luni de zile la City Insurance, am trimis notificare la ASF. În scurt timp, vom trimite şi referitor la Carpatica Asig, unde există întârzieri şi de un an de zile”, a afirmat marţi, pentru News.ro, preşedintele ASSAI, Cristian Muntean.

Astfel, potrivit notificării ASSAI, frma de asigurări introduce în cercetări, pentru 90 de zile, extrem de multe dosare de daună RCA pentru a pedepsi clienţii care îşi repară maşinile în afara reţelei de service-uri agreate de societate.

Asociaţia service-urilor acuză şi lipsa de pregătire a inspectorilor de daune angajaţi de City. 

”În cadrul acestei societăţi de asigurări există foarte mulţi inspectori de daune care nu au studiile de specialitate necesare desfăşurării acestor activităţi, cu toate că legea îi obligă. De ce nu a verificat ASF dacă inspectorii de daune ai acestei societăţi au studiile de specialitate prevăzute în lege? Atunci când bucătarii şi ospătarii (nu este o glumă) efectuează constatările de daună şi stabilesc soluţiile tehnice, nu putem vorbi despre o piaţă de asigurări de elită, credibilă şi supravegheată”, se arată în sesizarea făcută de ASSAI.

Până la ora difuzării acestei ştiri, reprezentanţii City Insurance nu au fost disponibili pentru a comenta acuzaţiile. 

În 18 aprilie, ASF a deschis procedura de redresare financiară la City Insurance, companie care a ocupat anul trecut a patra poziţie pe piaţa asigurărilor de răspundere civilă auto (RCA).

Autoritatea de supraveghere a limitat vânzările de poliţe noi la 75% din sumele subscrise în 2015, în timp ce subscrierea de noi contracte de asigurare de garanţii a fost interzisă.

Potrivit ASF, un control efectuat la City Insurance a indicat mai multe probleme importante la asigurător, în special un grad ridicat de subadecvare a rezervelor de daună, de 43%, şi un coeficient de lichiditate de 0,83 pentru activitatea de asigurări generale, care nu respectă prevederile legale. 

De asemenea, controlul ASF a mai arătat că City Insurance avea întârzieri importante la plata despăgubirilor la daunele Carte Verde, pentru accidentele din străinătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri