Sfat de la BNR: Puteți apela la băncile din alte țări

Data publicării:
euro-bank 1

Serviciile circulă liber în Uniunea Europeană și nimeni nu-i împiedică pe cetățeni să apeleze la o bancă nerezidentă în România dacă aceasta oferă condiții mai bune decât una rezidentă, a declarat luni Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR, într-o conferință de specialitate, potrivit Agerpres.

"Serviciile circulă liber în UE. Nimeni nu-i împiedică pe cetățeni să apeleze la o bancă nerezidentă în România dacă oferă condiții mai bune ca urmare a cadrului legislativ decât o bancă rezidentă", a spus Olteanu.

În prezent există 283 de bănci internaționale care au notificat BNR asupra furnizării în mod direct de servicii în România.

Potrivit lui Olteanu, România are o creștere economică 'măricică' după standardele de astăzi, bazată exclusiv pe sectorul privat.

Olteanu a atenționat și asupra consecințelor avute de unele politici publice asupra sectorului privat.

"Eu am auzit "Nu puteți voi crea cât putem noi distruge". Eu așa văd în mare măsură modul în care se așează elefantul în magazinul de porțelanuri și care de multe ori riscă să compromită eforturi remarcabile ale sectorului privat. Ca să dau un exemplu, avem de câțiva ani creștere măricică în România după standardele de azi bazată exclusiv pe sectorul privat. Sectorul public nu a făcut nici investiții, nici cheltuieli, nici reglementări de încurajare a dezvoltării economice. Deci sectorul privat are resurse majore. Nu este bine să provocăm sectorul (public — n.r.) să arate că poate să distrugă mai mult decât resursele sectorului privat de a crea", a afirmat viceguvernatorul BNR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri