Chiar dacă România este stabilă din punct de vedere macroeconomic, ea stagnează, astfel că această stabilitate nu se vede în buzunarul românilor, a atras atenția profesorul de economie Cristian Păun. De asemenea, acesta a avertizat că această situație ar putea fi schimbată de criza prin care trece acum Uniunea Europeană. Profesorul de economie a dat câteva sfaturi pentru cetățeanul obișnuit care vrea să fie pregătit de o eventuală viitoare criză.

Cristian Păun a precizat că mai bine protejat pe timp de criză este o persoană care „știe să facă cât mai multe”. De asemenea, este important să știm cum să producem anumite lucruri fără de care nu putem trăi, cum este hrana.

Un alt sfat este să „nu ducă o viață pe credit”. Profesorul de economie a explicat că deși consumul pe credit este o soluție bună pentru moment, înseamnă restrângerea consumului în viitor, atunci când trebuie dați banii înapoi.

De asemenea, profesorul de economie a declarat că este de indicat să nu ne împrumutăm în altă monedă decât în cea a veniturilor noastre.  

Urmăriți înregistrarea interviului cu profesorul de economie Cristian Păun AICI. 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!