Știri economice. Transelectrica vrea să intre pe piaţa din Tanzania

Data publicării:
electricitate transport retele

Transelectrica a aprobat înfiinţarea unei filiale a diviziei sale de mentenanţă şi reparaţii SMART SA în Tanzania, potrivit bursa.ro. Oficialii companiei de stat spun că vor să profite de investiţiile pe care acea ţară le va face. În următorii cinci ani, autorităţile din Tanzania vor cheltui 8 miliarde şi jumătate de dolari în domeniul energetic, din care până la trei miliarde de dolari în construcţia de reţele noi.

SMART Tanzania, cum se va numi firma, va participa la proiecte de construcţie şi modernizare a liniilor electrice în parteneriat cu o companie din acea ţară.


Piaţa asigurărilor din România a urcat cu aproape 9 procente în primul trimestru al anului, ca urmare a creşterii cu aproape 20% a vânzărilor de poliţe auto obligatorii. Valoarea pieţei a ajuns astfel la 4,32 de miliarde de lei.

Asigurările generale deţin cea mai mare pondere din piaţă, valoarea primelor subscrise fiind de 3,48 de miliarde de lei, dintre care jumătate sunt poliţe RCA. În acelaşi timp, asigurările de viaţă reprezintă aproape o cincime din totalul subscrierilor.


Lupta pentru clienţi se mută în cataloage. Comercianţii au avut în primele opt luni ale anului peste 120.000 de promoţii în pliantele pe care le publică periodic. Numărul este cu 9.000 mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Specialiştii explică această creştere prin faptul că românii vânează mai mult ca oricând preţurile mici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri