Știri și muzică pe zborurile TAROM

Data publicării:
airplane-womansleeping-dd

Compania aeriană de stat TAROM va introduce pe trei rute, de la jumătatea lui august, un serviciu de intranet, denumit Airfi, care va permite pasagerilor să aibă acces, de pe dispozitive mobile, la ştiri, chat, muzică, informaţii şi o platformă de cumpărături online, a declarat joi directorul general interimar al companiei, Gabriel Stoe, potrivit News.ro.

Deja instalat de mai mult timp pe mai multe linii aeriene internaţionale, Airfi este oferit în parteneriat cu firma de servicii Dnata Catering, parte a grupului Emirates şi va fi disponibil de la jumătatea lunii august, pentru cursele de Barcelona, Madrid şi Dubai.

“Nevoia de informaţie, mobilitate şi conectivitate permanentă ne-a determinat să lansăm un serviciu prin care pasagerii au posibilitatea de a afla cele mai noi informaţii, să vadă filmul favorit sau să afle toate datele despre călătorie şi destinaţia finală”, a declarat Stoe.

Conectarea la sistemul AirFi se face direct din browserul dispozitivului mobil, nefiind necesară instalarea vreunei aplicaţii. De asemenea, interfaţa este scalabilă oricărei rezoluţii sau dimensiuni ale ecranului dispozitivului mobil, fie că este vorba de telefon, tabletă sau laptop. Pasagerii vor avea acces doar la platforma dispozitivului, nu şi la internet.

Gabriel Stoe a dat asigurări că nu vor exista costuri suplimentare care să fie transferate pasagerilor, platforma cu jocuri, filme, chat, ştiri şi cumpărături online fiind funcţională  doar în timpul zborului, nu la aterizare sau la decolare.

Toate tranzacţiile realizate în timpul zborului se vor executa la aterizarea pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, când dispozitivul îşi va face update-urile.

Consola respectivă are o autonomie de 14 ore, nu este conectată la niciun dispozitiv al avionului, putând fi mutată uşor de pe un avion pe altul. Pe un avion mai mare, cum este Airbus A310, vor fi necesare trei sau patru astfel de dispozitive, dar pe celelalte aparate, cu o capacitate de până la 180 de locuri, sunt suficiente două, potrivit sursei citate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri