Studiu. Românii evită să mai cumpere carne de pui

Data publicării:
pui

87% dintre cei care au răspuns sondajului IRES spun că au auzit de scandalul cărnii infestate cu salmonela.

Din totalul participanţilor la studiu, 44% cred că, într-adevăr, carnea era contaminată, 33% spun că respectiva carne nu avea probleme, în timp ce alţi 21% nu ştiu ce să creadă.

Oamenii nu cunosc însă cu exactitate de unde provenea carnea de pui. 67% dintre cei chestionaţi nu cunosc sursa, 13% ştiu că este vorba despre un producător din Călăraşi şi doar 9% ştiu că este vorba despre Avicola Călăraşi.

Oamenii sunt de părerea că autorităţile sanitar-veterinare au reacţionat prompt. Peste jumătate sunt convinşi că ANSVSA a intervenit rapid, în timp ce 33% susţin contrariul.

Scandalul cărnii de pui infestate a schimbat în mare măsură modul în care cumpărătorii privesc acest produs. 68% dintre cei chestionaţi şi-au schimbat comportamentul faţă de carnea de pui, în timp ce doar o treime rămân fideli acestui aliment.

Dintre cei care şi-au schimbat modul de gândire, 43% spun că nu vor mai cumpăra carne de pui, 26% sunt mai atenţi la etichetă, în timp ce 6% afirmă că vor cumpăra mai rar.

Românii sunt însă mari amatori de carne de pui. 60% dintre cei chestionaţi consumă pui de câteva ori pe săptămână, 16% de câteva ori pe lună, 11% zilnic, iar 10% ocazional.

Sondajul IRES a fost realizat pe un eşantion de 1.493 de persoane majore, în perioada 5-6 noiembrie, deci după declanșarea scandalului cărnii de pui, şi are o marjă de eroare de +/-2,5%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri