Klaus Iohannis: Facem un nou studiu de fezabilitate privind cablul energetic dintre România şi Turcia

Data publicării:
27344

Am abordat în discuţia noastră tete-a-tete această chestiune. În momentul de faţă situaţia este următoarea: a existat un studiu de fezabilitate care a fost realizat acum mai mulţi ani. S-a considerat că nu toate datele relevante au fost elucidate şi s-a comandat de către autorităţile competente un nou studiu de fezabilitate care relevă mai bine ce se poate obţine”, a răspuns Klaus Iohannis, întrebat dacă a discutat cu preşedintele Recep Erdogan despre proiectul privind cablul energetic dintre România şi Turcia.

Președintele român a adăugat că acest proiect este în prima fază de studiu și că l-a anunțat pe omologul turc că mai durează puțin până vor fi gata concluziile noului studiu.

L-am rugat pe domnul preşedinte să aşteptăm un pic până avem concluziile noului studiu de fezabilitate şi după aceea să se găsească între cele două guverne cele mai bune soluţii pentru a continua într-o formă sau alta discuţiile pe securitatea energetică”, a mai spus Klaus Iohannis.

La rândul său, Recep Erdogan a subliniat că Turcia a discutat despre transferul de energie electrică atât cu România cât şi Bulgaria.

Acesta nu este un proiect nou. Noi am discutat despre transferul de energie electrică atât din România cât şi din Bulgaria. Miniştrii noştri ai energiei îşi continuă întâlnirea. Principiul nostru este să câştige ambele părţi şi până la urmă noi vom face pasul în sensul de a alege cea mai bună ofertă”, a precizat președintele turc.

Citiți și Recep Erdogan își scurtează vizita în România, după incidentul armat de la sediul partidului de guvernământ din Turcia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri