Taxele și impozitele vor putea fi plătite de acasă

Data publicării:
carduri 1

Ministerul Finanțelor Publice a licențiat Trezoreria Statului drept acceptator de plăți electronice cu carduri MasterCard și Maestro, potrivit unui comunicat de presă remis de minister. Este vorba de un proiect european destinat îmbunătățirii capacității procesului decizional la nivelul sectorului financiar din România. Proiectul TREZOR a fost acceptat recent în vederea finanțării.

TREZOR va dezvolta o componentă dedicată plății cu cardul, prin intermediul căreia contribuabilii vor putea efectua plata online a tuturor tipurilor de impozite și taxe atât la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat, cât și la cele administrate de alte instituții publice. Contribuabilii nu vor plăti comisioane la tranzacții.

"E un pas important pe care Ministerul Finanțelor Publice îl face pentru a veni în întâmpinarea contribuabililor. Aceștia își vor putea plăti taxele și impozitele de acasă și de la serviciu, cu ajutorul unui sistem sigur și accesibil. Consider că ușurința cu care ne plătim taxele și impozitele este esențială pentru o colectare mai eficientă și pentru creșterea gradului de conformare voluntară. Este și o expresie a respectului pe care îl avem pentru cetățean. Infrastructura nou creată este deschisă pentru toate sistemele de plată care acceptă autorizarea Trezoreriei în condițiile legislației în vigoare', afirmă ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.În perioada următoare, MasterCard va realiza implementarea tehnică, care va dura maximum trei luni.

O parte însă a obligațiilor menționate de Ministerul Finanțelor și care revin românilor pot fi însă îndeplinite în prezent cu ajutorul serviciului ghiseul.ro. Este vorba de plata taxelor și impozitelor locale. Ghiseul.ro este a fost înființat acum cinci ani prin HG 1235/2010, privind aprobarea realizării Sistemului Național Electronic de Plată Online (SNEP) a taxelor și impozitelor utilizând cardul bancar. Potrivit opțiunilor prezente, ghiseul.ro acceptă plăți atât cu carduri emise sub sigla Mastercard/Maestro cât și sub VISA/VISA Electron. MInisterului de Finanțe i s-au cerut joi precizări suplimentare privind valoarea adăugată de către proiectul TREZOR la care însă nu a răspuns.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri