Top Forbes 500. Cei mai bogaţi români în 2014

Data publicării:
Forbes bogatasi 2014 1

Numărul banilor şi poveştile oamenilor de afaceri sunt premiate deopotrivă la Gala Forbes. Omul de afaceri Ion Sturza care a primit premiul de excelență din partea Forbes, face o declaraţie dură:

„Aveam unele dubii, să vin sau să nu vin. Am impresia că în România este o blasfemie în ultimul timp să celebrezi succesul...și nu numai în afaceri”, a spus Ion Sturza.

Topul Miliardarilor 500 Forbes este deschis pentru al treilea an consecutiv de Ioan Niculae. Miliardarul României nu a pierdut niciun leu în 2014. Şi-a păstrat averea din 2013, de 1, 1 miliarde de euro. Doar că e mult mai pasionat de echipa de fotbal pe care o patronează, Astra Giurghiu.

„A fost o perioadă dificilă, eu cred că deja a fost depășită. Am făcut eforturi disperate sau deosebite ca să nu dăm oameni afară”, a spus Ioan Niculae.

Averea lui Ion ŢIriac a crescut cu 100 de milioane de euro faţă de 2013. Iar în 2014 este al doilea cel mai bogat român, cu 950 de milioane de euro, Pe locul 3, Frank Timiş, şi-a păstrat poziţia în clasament, dar a pierdut 200 de milioane de euro în 2014.

În topul miliardarilor, Anca Vlad este considerată cea mai influentă doamnă a anului 2014. O avere de peste 84 milioane de dolari adunată în 20 de ani de capitalism. La Gala Forbes, Dacia Renault a primit premiul pentru cea mai profitabilă companie din ţară. Conducerea companiei şi-a asigurat angajaţii că nu va opri producţia din România.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri