Traian Băsescu: România va pierde linia de asamblare de la Uzinele Dacia Piteşti în favoarea Marocului. „Acolo pui maşina direct în vapor”

Data publicării:
dacia-7

Preşedintele Traian Băsescu afirmă că România riscă să piardă linia de asamblare de la Uzinele Dacia Piteşti, iar principalul motiv este faptul că nu se conectează în timp util la sistemele rutiere europene. Şeful statului a spus luni seară, la postul de televiziune Look TV, că la Tanger, în Maroc, s-a trecut deja la a doua fază de extindere a Uzinei Dacia, iar ţara noastră riscă să piardă multe investiţii dacă infrastructura nu se dezvoltă.

El s-a referit în special la reţeaua de autostrăzi care ar trebui să lege Constanţa de punctul de frontieră Nădlac până în anul 2020.

România, dacă nu se conectează integral cu Coridorul IV la sistemele rutiere europene, este o ţară care rămâne enorm în urmă. Este sigur că se va pierde asamblarea de la Piteşti, la Uzinele Dacia, pentru că deja la Tanger sunt capacităţi de preluare existente. S-a trecut deja la faza a doua de extindere a capacităţii Uzinei Dacia din Maroc. Acolo pui maşina direct în vapor, este portul la câţiva kilometri de fabrică, nu ca în România, unde Guvernul poate gândi să dea prioritatea la Bucureşti - Alexandria în loc de Piteşti – Sibiu”, a declarat preşedintele la postul de televiziune Look TV.

Mai exact, este vorba despre Proiectul Prioritar 7 al reţelei TEN-T (Trans European Networks - Transport) a Uniunii Europene -, care cuprinde ruta principală de autostradă Nădlac - Lugoj - Drobeta Turnu Severin - Calafat şi Lugoj - Deva - Sibiu - Piteşti - Bucureşti - Port Constanţa.

Din cele de mai sus, UE finanţează cu 85% A1 Nădlac – Bucureşti și A6 Lugoj – Calafat.

Uzina Dacia Tanger, Maroc, la inaugurare. FOTO: Facebook.com/Skyscrapercity-Morocco

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri