Tranzacţii imobiliare de 600 de milioane de euro în primele nouă luni ale anului

Data publicării:
spatii birouri

În 2014, valoarea tranzacţiilor imobiliare din România s-a ridicat la circa 1,2 miliarde de euro, un record al ultimilor ani. Doar în primele 9 luni din acest an, s-au vândut proiecte în valoare de peste 600 de milioane de euro.

La nivelul întregii regiuni, România a avut o cotă de 11% în totalul tranzacţiilor în 2015, după Polonia şi Cehia, cu 28, respectiv 43%. Pe tot anul, tranzacţiile ar putea depăşi 800 de milioane de euro.

70% din piaţa imobiliară înseamnă tranzacţiile cu birouri şi cu spaţii industriale. Cei mai mulţi clienţi vin din zona IT sau call-center.

Investitorii caută astfel spaţii cât mai mari care le pot aduce chiriaşi mai mulţi şi profit pe măsură. Înseamnă un câştig de cel puţin 10% pe an în funcţie de spaţiile preferate de chiriaşi.

Doar în Bucureşti există peste 2 milioane de metri pătraţi de birouri. Jumătate de milion sunt însă spaţii amplasate în mare parte în zona de nord, care nu au reuşit să atragă chiriaşi pentru că multe firme s-au mutat în zona de Vest sau în Est, acolo unde sunt centre universitare şi acces la mijloace de transport.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri