Un retalier important promite la raft roşii, castraveţi şi ardei „made in Romania“

Data publicării:
536b8e9795f9cf6146000005 1

Mega Image anunţă continuarea, pentru al treilea an consecutiv, a programului “Gusturi Româneşti de la gospodari”, prin care aduce în magazinele sale legume româneşti, cultivate sustenabil pentru un gust  autentic.

Programul a fost iniţiat în  2015, pornind cu selecţia producătorilor pe baza calităţii solului, capacităţilor de producţie şi experienţei acestor producători. O mare parte dintre colaboratori au continuat parteneriatul şi în următorii ani, iar acestora li s-au alăturat noi producători, astfel, în prezent, numărul total este de peste 70 de producători locali de legume.

Selecţia producătorilor se face pe baza unor criterii legate de localizarea bazinelor legumicole, dar şi pe baza analizelor de sol şi apă în laboratoare autorizate şi acreditate. Proiectul se demarează

numai dacă în sol şi apă nu se regăsesc substanţe interzise.

Mai departe, retailerul Belgian supraveghează procesul de producţie cu specialişti pe toată durata acestuia. Materialele necesare producţiei - seminţe, fertilizatori, tehnologia de cultură - sunt asigurate de Mega Image.

Cantitatea produsă este cumpărată în totalitate de Mega Image la un preţ, agreat de comun acord cu producătorul şi menţionat în contract.

Înainte de a fi expuse la vânzare, produsele sunt testate într-un laborator independent internaţional. Dacă rezultatele se încadrează cerinţelor de calitate, produsele sunt direcţionate către magazine, în vederea comercializării; dacă rezultatele nu corespund, nu sunt achiziţionate.

Iniţiativa belgienilor face parte dintr-un program mai amplu lansat de retailerii străini care afirmă că încearcă să lucreze tot mai mult cu fermieri locali. Astfel, atât Metro Cash & Carry, cât şi Carrefour sau cora au anunţat colaborări cu producători români şi pun aşeze pe rafturi cât mai multe produse de la noi din ţară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri