Un singur român în topul Forbes cu bogații lumii. Bill Gates revine pe locul întâi

Data publicării:
gates

 

Anul trecut, Ioan Niculaese afla pe locul 1.268, cu o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari.  

„Fondator al Interagro, cel mai mare conglomerat de agricultură şi îngrăşăminte din România, Ioan Niculae s-a confruntat cu o expunere negativă în media în toamna anului trecut, după ce procurorii au afirmat că doi politicieni români au acordat Interagro prețuri preferențiale la gaze din 2006 până în 2010. Niculae continuă cu investiţii într-o centrală de cogenererare şi lucrări la un hotel deţinut la Marea Neagră. A fondat Consiliul Investitorilor Români, care intenţionează să fie una dintre principalele organizaţii de profil. Niculae şi-a început activitatea la o companie de stat din sectorul agricol, după care a pornit pe cont propriu. Este un vânător pasionat, care preferă să petreacă timpul aproape de casă, în defavoarea călătoriilor", scrie Forbes.  

Pe locul doi mondial în clasamentul celor mai bogați oameni este mexicanul Carlos Slim, cu 72 de miliarde de dolari. Acesta l-a surclasat pe Bill Gates patru ani la rând.

Anul 2013 a fost deosebit de fructuos pentru fondatorul Microsoft. A reușit să câștige un plus de 9 miliarde de dolari, suma care i-a urcat averea la fabuloasa sumă de 76 de miliarde de dolari. Totuși, cele mai mari câștiguri le-a avut Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook. Averea acestuia s-a dublat pe fondul unei creșteri abrupte a prețului acțiunilor la rețeaua de socializare.

Al treilea în clasamentul realizat de Forbes este spaniolul Amancio Ortega, cu 64 de miliarde, pe al patrulea loc se situează americanul Warren Buffet, cu 58 de miliarde, iar pe cinci este Larry Ellison, care a strâns 48 de miliarde din domeniul IT. Principalul activ al lui Ellison sun acţiunile la compania Oracle.

Potrivit Forbes, în lume sunt 1.645 de miliardari, cu o avere totală de 6.400 de miliarde de dolari, mai mare cu aproape o mie de miliarde faţă de anul trecut.

În clasament sunt 268 de figuri noi, printre care 42 de femei.

În total sunt 172 de femei miliardare, un record absolut.

Interesant este că topul Forbes conturează o tendinţa ciudată într-o lume care încă simte efectele crizei financiare. În clasament au apărut un număr-record de miliardari, cu peste 200 mai mulţi decât anul trecut. Printre ei și Jan Koum, cofondatorul aplicației WhatsApp. Competiţia pentru primele 20 de locuri este şi mai acerbă decât în 2013. Dacă anul trecut pe locul 20 se situa o avere de 23 de miliarde, în prezent poziţia este ocupată de o avere cu 8 miliarde de dolari mai mare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri