Zgârie-nori în locul fabricii Policolor

Data publicării:
policolor klar ro furaciune

Policolor a bătut palma cu doi investitori imobiliari cărora urmează să le vândă aproape 14 hectare de teren. Este vorba de pământul de sub fabrica de vopsele şi lacuri Policolor care urmează să fie mutată pe o platformă industrială din vestul capitalei.

Cei doi investitori au în plan să schimbe faţa bulevardului Theodor Pallady printr-un proiect de mare anvergură.

La cele 14 hectare cumpărate vor mai fi alipite 1,4 hectare de teren, lot pe care se va construi Metropolitan Residence. În total, cartierul va avea peste 6.000 de apartamente şi case care vor apărea în urma unei investiții de peste 100 de milioane de euro.

Investitorii iau în calcul pentru acest teren chiar şi dezvoltarea unor blocuri de 30 de etaje. În acestea vor fi locuințe, magazine, dar şi birouri. Înălțimea lor ar putea ajunge până la 90 de metri.

Tranzacţia între Policolor - deţinut de fondurile de investiţii Reconstruction Capital 2, Romanian Investment Fund şi Romanian Reconstruction - și investitorii din imobiliare se va derula pe parcursul a trei ani.

Astfel, prima suprafață va fi eliberată până la finalul acestui an.

În 2015 urmează să fie eliberat al doilea lot.

În final, până în 2017, Policolor urmează să elibereze tot terenul, atunci când producția și activitățile administrative ale companiei vor fi deja relocate pe noua platormă din vestul Bucureștiului.

Nu au fost oferite detalii legate de preţ însă, potrivit estimărilor „Ziarului Financiar”, tranzacția ar putea depăşi 15 milioane de euro, ţinând cont de un preţ estimat al zonei de peste 100 de euro pe metru pătrat pentru loturi de asemenea dimensiuni. Chiar și la această valoare, Policolorul este departe de ţinta propusă de 22 de milioane de euro. Dar după ce a căutat clienți mai bine de patru ani, acum se vede nevoit să se mulțumească și cu aceasta sumă. Şi, până la urmă, nici nu este atât de rău, dacă ţinem cont că, în total, costul relocării nu sare de 6 milioane de euro.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri