Barack Obama acuză Rusia: Este posibil ca Moscova să încerce să influenţeze alegerile prezidenţiale

Data actualizării: Data publicării:
Barack Obama GettyImages-578958200

„FBI încă investighează ce s-a întâmplat. Ştiu că experţii au atribuit acest lucru (n.red.: piratarea e-mailurilor CND) ruşilor. Ceea ce ştim este că ruşii ne atacă cibernetic sistemele, nu doar pe cele guvernamentale, ci şi pe cele private. Despre motivele scurgerii pot spune direct că Donald Trump şi-a exprimat în mod repetat admiraţia pentru Vladimir Putin. (Reporter: Sugeraţi că Putin ar fi motivat să-l prefere pe Donald Trump la Casa Albă?) Îmi bazez vorbele pe ceea ce Donald Trump a spus cu gura lui şi cred că Trump are o susţinere bună în Rusia. (Reporter: Este posibil ca ruşii să încerce să influenţeze alegerile din SUA?) Da, totul este posibil”, a declarat Barack Obama, preşedintele Statelor Unite.

Peste 19.000 de e-mailuri, din care reiese că Hillary Clinton a fost favorizată în faţa lui Bernie Sanders la nominalizarea în cursa pentru Casa Albă, au ajuns publice prin intermediul WikiLeaks.

Scurgerea de mesaje a dus la demisia şefului Comitetului Naţional Democrat.

Hillary Clinton, care a devenit deja candidatul democrat la prezidenţiale, îl va înfrunta pe 8 noiembrie pe republicanul Donald Trump, un admirator al preşedintelui Vladimir Putin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri