Universitatea Trump, afacerea online a actualului prezidențiabil american, a revenit în atenția presei americane. Închisă în urma mai multor procese, universitatea îi presa pe cursanți să le acorde calificative extrem de pozitive profesorilor. Așa s-a ajuns ca 98% dintre studenți să se declare mulțumiți de serviciile companiei, care nu erau deloc ieftine. Taxele de școlarizare ajungeau la zeci de mii de dolari de persoană, scrie New York Times.

 

Donald Trump / FOTO: Gulliver/Getty Images

„Este o înselătorie totală. Rolul acestor evaluări era să apere compania de orice acțiuni în justiție”, spune Robert Guillo, care a plătit pentru cursuri 36.000 de dolari. Acesta povestește că unul dintre profesori s-a rugat de el să îi facă o evaluare favorabilă. Fără ea, „domnul Trump nu mă va mai invita să predau”, se plângea profesorul. Și Robert Giulio a cedat.

La fel a făcut și John Brown, care inițial se declarase nemuțumit de calitatea cursurilor și a profesorilor. După care a început sa fie sunat de cei de la Trump University. „Sătul de apelurile care nu mai încetau, am cedat în cele din urmă”, a mărturisit John Brown.

Rețeta era simplă și eficientă: evaluările pozitive creșteau artificial prestigiul afacerii, Donald Trump se lăuda că universitatea e una de elită și tot mai mulți americani deveneau interesați să urmeze cursurile atât de lăudate.  

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!