BREXIT. Europarlamentar britanic: Românii sunt foarte importanţi pentru economia noastră

Data publicării:
steag ue si uk - GettyImages-498925942

 

James Holtum crede că referendumul din Marea Britanie este „dovada că mulţi oameni sunt îngrijoraţi de direcţia spre care se îndreaptă UE” și spune că instituţiile europene au tot mai multă putere „asupra modului în care cetăţenii europeni îşi trăiesc viaţa, asupra bunurilor şi serviciilor”.

Multe din grupurile politice când vorbesc de reforma europeană vorbesc despre trezoreria europeană, FBI-ul european, o armată europeană. De fapt, din punctul nostru de vedere prin reformă ne referim la abordarea decentralizării”, a spus James Holtum.

Europarlamentarul britanic mai spune că nimeni din Marea Britanie nu a dorit ca Brexit „să însemne un mijloc de a face rău Europei”.

Ne dorim să fim vecini prietenoşi, nu chiriaşi incomozi”, spune el.

Europarlamentarul adaugă că Marea Britanie este „un factor de echilibru în Uniunea Europeană”, iar pe agenda britanică se află numeroase subiecte europene importante, precum piaţa unică digitală, piaţa unică, tratatul de liber schimb.

Va fi interesant cum vor fi implementate dacă Marea Britanie ar părăsi Uniunea Europeană”, a continuat James Holtum, care consideră că Brexit-ul trebuie interpretat ca o oportunitate pentru Uniunea Europeană de a se reforma.

În ceea ce-i priveşte pe românii care trăiesc în Marea Britanie, James Holtum spune că Regatul Unit a fost mereu o ţară deschisă pentru imigranţi din întreaga lume, timp de sute de ani.

Pentru românii care trăiesc în Marea Britanie este important de ştiut că Regatul Unit a fost mereu o ţară deschisă la nivel global pentru imigranţi din întreaga lume timp de sute de ani. Pentru acei români care sunt în UK acum şi care lucrează aducându-şi o contribuţie, trebuie să fie clar că ei vor fi în continuare bine primiţi şi vor putea continua să îşi aducă acea contribuţie pentru Marea Britanie. Ei sunt foarte importanţi pentru economia noastră, pentru diversitatea societăţii şi în viitor cred că noi vom continua să fim o ţară deschisă şi tolerantă pentru imigranţii din întreaga lume şi de asemenea din Uniunea Europeană”, a spus europarlamentarul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri